Skåtøy Kafe forlenger sesongen

Like sikkert vårtegn som hestehov, harkingen fra vinterlagrede båtmotorer og årets første utepils, er det at Skåtøy Kafe igjen åpner dørene. I år ble kafeen åpnet i april, og Cathrine Mellby, restaurantsjef ved Skåtøy Kafe, innrømmer at de var ekstra spente før årets sesong.

–Jeg merket at både kollegaer og jeg selv var litt ekstra opprømte før årets åpning. Etter to år tungt preget av korona, har vi jo helt andre forventninger til inneværende år og dette er mitt første år her uten restriksjoner, sier hun.

Også i år har restaurantsjefen forsøkt å ansette lokalt og har lykkes godt:

–Lokal tilhørighet er selvsagt svært viktig for oss og vi forsøker alltid å ansette dyktige kollegaer fra området. Jeg er veldig fornøyd med årets rekrutteringsprosess og alt av serveringspersonell har tilknytning til Kragerø, enten som fastboende, student eller sommergjest, sier Mellby.

Lokalt fokus går også igjen på menyen, og det meste av råvarene er lokalprodusert. Den er ellers basert på de klassiske Skåtøy Kafe-rettene, med noen utfordrere.

–Vi forsøker alltid å ha en spennende meny, men det er også viktig å også tilby kjente og kjære retter som kundene forventer seg av Skåtøy Kafe.

Nytt for året er derimot «søndagsbrunsjen» et tilbud fra 12-15 hver søndag til midten av juni.

–Vi er jo avhengige av godt besøk fra kragerøværinger, og jeg håper dette kan være med på å trekke flere gjester ut til vakre Skåtøy. I tillegg har vi flere kunstutstillinger med lokale kunstnere og feirer åpningen på førstkommende fredag med quiz og quizmaster Simen Stubbene, sier Mellby.

Cathrine Mellby er optimist før sesongstart og tror 2022 vil bli et godt år.

–Det har helt klart vært flere forespørsler og bookinger på Skåtøy Kafe i år enn ved foregående åpninger. Ekstra gledelig er det at vi har fått mange bestillinger og henvendelser fra mindre, hovedsakelig lokale, grupper utover våren. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med fulle serveringer, glade gjester og gode tilbakemeldinger; det er jo dette vi lever for, sier Mellby.

Informasjon om arrangementer, åpningstider og meny, finner på hjemmesiden til Skåtøy Kafe.